Een mentale gezondheidscrisis, een burn-out epidemie en alsmaar toenemende psychologische problemen. De 21ste eeuw lijkt nu al de eeuw van stress te zijn. Alarmerende cijfers tonen hoe onze lichamen en geesten niet in staat zijn om de hoeveelheden stress te verwerken. Wat kan helpen om minder stress te ervaren? In deze lezing zal psychiater Witte Hoogendijk spreken over de invloed van stress op onze levens, en waarom ons oeroud stresssysteem niet kan omgaan met de complexiteit van de moderne wereld.

Witte Hoogendijk is psychiater, hoogleraar en hoofd van de afdeling Psychiatrie aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Hij houdt zich al dertig jaar bezig met depressieonderoek en heeft, samen met journalist Wilma de Rek, de goed onthaalde boeken Van Big Bang tot Burn Out; het grote verhaal over stress (2017) en Leef als een beest (2018) geschreven, beiden uitgegeven bij Uitgeverij Balans. Zijn onderzoek richt zich op de biologische aspecten van depressie.

Dit programma is Engelstalig en een samenwerking tussen Studium Generale en het studenteninitiatief  Happy Student Society.

More information
Date: Tuesday 29 October 2019
Time: 19:30 – 20:30 hrs Doors open:19:00 hrs
Location:Erasmus Paviljoen, campus Woudestein

Ticket information
Entrance: free, registration recommended