De hackathon is bedoeld om een prangend probleem aan te pakken. Dataprivacy, ook wel bekend als informatieprivacy, is een tak van gegevensbescherming die zich bezighoudt met de juiste omgang met gevoelige gegevens. Zorgen over data privacy draaien om de vraag of en hoe gegevens worden gedeeld met derden en hoe gegevens legaal worden verzameld of opgeslagen en gebruikt.

De Turing Tech Days Datathon heeft als doel nieuwe ideeën en oplossingen te genereren om deze problemen aan te pakken.

Het evenement wordt georganiseerd door Turing Students Rotterdam (TSR), in samenwerking met het Turing College, om zinvolle interacties tot stand te brengen tussen studenten en bedrijven. De datathon is onderdeel van het EU Smart Initiative, dat zeven partnerorganisaties uit de hele EU samenbrengt om zeven verschillende hackathons te organiseren om specifieke (sociale) uitdagingen waar Europa voor staat aan te pakken.

De datathon gaat van start met een debat dat gemodereerd en beoordeeld wordt door een jurypanel van professionals uit het veld. Verschillende ervaren professionals van onder andere Microsoft, Fox IT, TNO en Radically Open Security zullen de deelnemers van de hackathon onderwijzen door over het onderwerp te spreken. Daarnaast zijn er (in)formele workshops en netwerksessies. Gedurende de drie dagen zullen de deelnemers in groepen werken aan een oplossing voor een case zoals voorgesteld door TSR.

De datathon is beschikbaar voor alle studenten en individuen in Nederland en het is een unieke kans om te leren over Data Privacy van experts en om je netwerk te laten groeien door in contact te komen met tech bedrijven.

Wil je meer weten? Kijk op onze Instagram @turingrotterdam of stuur je vragen naar [email protected]