Samen met Erasmus Sustainability Hub en Education in Transition vertonen we deze documentaire die focust op tastbare oplossingen voor de toekomst.

Actrice Mélanie Laurent (o.a. Inglourious Bastards) en schrijver/activist Cyril Dion reizen de wereld over op zoek naar kleinschalige, lokale oplossingen voor grote problemen, zoals de opwarming van de aarde. Bekroond met de César voor beste documentaire.

Meer info: 
Onze planeet wordt bedreigd: de natuurlijke hulpbronnen worden uitgeput, de temperatuur stijgt en de bevolking groeit. Onze ecosystemen kunnen het tempo waarin dit allemaal gebeurt niet meer aan. Op zoek naar oplossingen voor dit probleem reizen Mélanie Laurent en Cyril Dion met hun team naar tien verschillenden landen. Ze ontmoeten daar pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en educatie opnieuw proberen uit te vinden om de wereld leefbaarder te maken. Al deze initiatieven hebben één ding gemeen: het zijn kleine lokale groepen mensen die een alternatief bedenken voor het huidige falende model. De film laat zien hoe kleine initiatieven grote gevolgen kunnen hebben voor de wereld van morgen.

Actrice Mélanie Laurent vroeg zich na de geboorte van haar eerste kind af: ‘in wat voor wereld zullen onze kinderen over 40 jaar leven?’ Samen met een vriend Cyril Dion ging zij op onderzoek uit. De film is met behulp van crowdfunding gerealiseerd en is zeer succesvol uitgebracht in België en Frankrijk. De hoge bezoekersaantallen en de vele burgerinitiatieven laten zien dat heel veel mensen bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe bewuste levenswijze.

Tomorrow van Cyril Dion en Mélanie Laurent won de Gouden Salamander op het Festival van Sarlat en de prijs voor de beste documentaire op het Ram Dam Festival van Tournai. Daarnaast ontving de film een César voor Beste Documentaire en een nominatie voor een Prix Lumière in dezelfde categorie.

Meer informatie
Datum: woensdag 15 mei 2019
Tijd: 19.30 – 21.30 uur Inloop: 19.00u
Locatie: Erasmus Paviljoen

Ticket informatie 
Toegang: gratis, reserveren aanbevolen

Klik hier voor het Facebook event!