Prof. Sanneke de Haan is Socrates hoogleraar Psychiatrie en Filosofie aan de Erasmus School of Philosophy en het Erasmus Medisch Centrum. Haar onderzoek richt zich op de filosofie van psychiatrie, fenomenologie en authenticiteit. Momenteel werkt Sanneke aan het project ‘Is it me or my disorder?’.

Specifieke voorkennis voor deze lezing is niet nodig. Tickets voor het Tiger College zijn te bestellen via de website van het IFFR.

Over Blind Willow, Sleeping Woman:
Pierre Földes’ eerste lange animatiefilm Blind Willow, Sleeping Woman, een bewerking van Haruki Murakami’s korte verhalen, schetst de levens van drie inwoners van Tokio die belanden in een maalstroom van angst en introspectie na de aardbeving van 2011 in Oost-Japan.

Verdwaasd door de berichten over de ramp op tv verlaat Kyoko haar man Komura om een vreemde gebeurtenis op haar twintigste verjaardag te onderzoeken. Om haar plotselinge verdwijning te begrijpen, bezoekt de geschokte Komura in het hele land de ene kennis na de andere. Z’n oudere collega, de verlegen Katagiri, krijgt ondertussen bezoek van een kikker van 1,80 meter die hem om hulp vraagt bij het bestrijden van een ondergronds monster om zo een naderende ramp af te wenden.

Meer informatie:

  • Datum: Woe 1 feb
  • Tijd: 19.00 u
  • Locatie: Cinerama 1, Westblaak 18, Rotterdam

 

Georganiseerd door IFFR en Studium Generale

Bron: youtu.be