Over Little Joe

Wetenschapper Alice (Emily Beecham, die voor deze rol de prijs voor beste actrice won op het filmfestival van Cannes) ontwikkelt nieuwe planten voor een commercieel biobedrijf. Ze is de trotse bedenker van een baanbrekende uitvinding: een oogstrelende rode kamerplant die gelukkig makend stuifmeel loslaat. Tegen alle regels in neemt ze een prototype van het antidepressivumplantje mee naar huis. Daar vernoemt ze het naar haar tienerzoon: Little Joe.

Little Joe maakt mensen echt gelukkiger, maar wat zijn de bijwerkingen? In deze ijzige thriller lijken de gebruikers van de plant op onderkoelde zombies die behalve geluk geen andere emoties meer kunnen voelen. De Oostenrijkse auteur Jessica Hausner gebruikt een beklemmende, haast klinische filmstijl om het verdovende effect van de mysterieuze plant te verbeelden. Haar eerste Engelstalige film is een hedendaags antwoord op Invasion of the Body Snatchers, en een sinistere bespiegeling op de antidepressiva-industrie, genetisch gemodificeerde producten en experimentele biomedische innovaties.

Dr. Yogi Hale Hendlin is docent theoretische filosofie aan de Erasmus School of Philosophy, kernlid van het Dynamics of Inclusive Prosperity Initiative en als onderzoeker verbonden aan de University of California.


Tickets voor het Tiger College zijn te bestellen vanaf 17 januari 2020 via de website van het 
IFFR.

 

Meer informatie
Datum: Woensdag 29 Januari
Tijd: 19:00 – 21:15 Inloop: 18.45 u
Locatie: Cinerama 1, Westblaak 18, Rotterdam


Ticket informatie

Toegang:  €12,-
Studenten:  €8,-

Bron: www.youtube.com