Kosten: €10,- (regulier), €6,- (korting)
Locatie: Hofpleintheater, Benthemplein 13, Rotterdam
Tijdstip: 20:00 – 22:00 (drankjes vanaf 19:30)
Taal: Engels

In The Ministry for the Future (2020) leidt een verstikkende hittegolf tot wijdverspreide sterfgevallen in een Indiaas dorp. Wetenschappers pompen water weg van smeltende ijskappen om te voorkomen dat de zeespiegel stijgt. De VN richt The Ministry for the Future op: een internationaal klimaatcrisisorgaan om toekomstige generaties en entiteiten die niet voor zichzelf kunnen opkomen te beschermen – door vervuilende passagiersvliegtuigen neer te halen met drones.

De roman The Ministry for the Future is zowel wanhopig als hoopvol. Het wordt volledig verteld door fictieve ooggetuigenverslagen en is een meesterwerk van de verbeelding, waarin Kim Stanley Robinson zich afvraagt of de klimaatcrisis kan worden omgekeerd. De setting is 2025: geen post-apocalyptische wereld, maar een toekomst vlak voor onze deurstap. Het boek geeft stem aan onze vurigste hoop en onze ergste angsten en biedt een aangrijpend beeld van een wereld die worstelt met de verwoestende gevolgen van klimaatverandering, maar ook van tot nadenken voor stemmende oplossingen voor dit levensbedreigende probleem.

Kim Stanley Robinson (1952) is een Amerikaanse sciencefictionauteur, die meer dan 20 romans en talloze korte verhalen heeft geschreven. Hij is vooral bekend van zijn Mars-trilogie (1992-1996). In zijn werk komen vaak ecologische, culturele en politieke thema’s aan bod en The New Yorker noemt Robinson ‘een van de grootste levende sciencefictionschrijvers’.

Meer informatie & tickets zijn te koop via deze link