Hoe gaat het met de muziekindustrie in coronatijd? Hoe is het voor muzikanten om al ruim een jaar niet fysiek voor publiek te kunnen spelen? Bieden livestreams een oplossing? Wanneer verwachten we weer naar concerten te mogen? En overleeft de industrie deze zoveelste tegenslag nadat de wereld eerder al overging op downloaden en streamingdiensten? Wat is de toekomst van muziek?

Met onder meer:

Julian Schaap is Assistant Professor Sociology of Music bij Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) en doet onder meer onderzoek naar wat muziek kan betekenen in het omgaan met gevoelens en dook het afgelopen jaar in muzieklivestreams.

Femke Vandenberg is PhD Candidate en doet onderzoek naar de collectieve ervaring van livemuziek voor mensen van verschillende achtergronden. Recent verschoof ze haar focus naar de online wereld, waarbij ze kijkt naar de betrokkenheid van publiek met muzieklivestreams.

Pauwke Berkers is Associate Professor bij ESHCC en richt zich onder meer op ras/etnische- en genderongelijkheid in de kunst en muziek. Samen met Frank Kimenai (buitenpromovendus) ontving hij een Research Grant voor onderzoek naar de toekomst van de muziekindustrie.

—-
Dit gesprek wordt gehouden via Clubhouse: een zeer snelgroeiende app voor IPhone, met als belangrijkste kenmerken audio en gesprek, te gebruiken waar je ook bent. Helaas is de app nog niet beschikbaar voor Android maar de bouwers hebben beloofd dit binnen enkele weken wel mogelijk te maken. Het is voor Studium Generale een experiment om Clubhouse te gebruiken om te ontdekken is dit een nieuw medium zou kunnen zijn voor toekomstige programma’s.

Je kunt Clubhouse downloaden in de Appstore en om deel te nemen aan de app heb je een uitnodiging nodig. Vraag even rond in je omgeving of stuur een mailtje voor een uitnodiging naar [email protected].

Je kunt deelnemen via: https://www.joinclubhouse.com/event/Mw2G1zng.
Wil je een herinnering ontvangen op de dag zelf? Schrijf je dan [hier] in.