• Het eerlijke verhaal over de vluchtelingencrisis? – De vluchtelingencrisis – of ‘vluchtelingentragedie’, zegt hij eigenlijk liever – is geen natuurverschijnsel, aldus hoogleraar Peter Scholten. Er is een duidelijke relatie tussen de economische politiek die Westerse landen al decennia voeren en de hoeveelheid vluchtelingen die in toenemende mate probeert het thuisland te ontvluchten. Wat staat ons te doen?
  • Zijn er in de toekomst nog orgaandonoren nodig? Dr. Luc van der Laan over zijn onderzoek naar het maken van een lever uit stamcellen van de patiënt zelf en klinisch transplantatiechirurg dr. Jeroen de Jonge over de dagelijkse praktijk van orgaantransplantatie. Zijn de effecten van de nieuwe donorwet al merkbaar in het ziekenhuis?
  • Hoe moet Rotterdam omgaan met haar divers erfgoed? In dit Vers Beton minicollege geven Norah Karrouche en Arno van der Hoeven een to do-lijst voor het Rotterdamse erfgoed. Wat te doen met de bevindingen uit het onderzoek naar het Rotterdamse koloniale en slavernijverleden en de discussie rondom roofkunst in relatie tot het Wereldmuseum?
  • En livemuziek van Lucas Vermeer en band.

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.