De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Op dinsdag 24 maart 2020 in Theater Rotterdam, staan o.a. op het programma:

  • De desastreuze effecten van weeshuistoerisme – Hoofddocent ‘Children and Youth Studies’ Kristen Cheney (International Institute of Social Studies) over hechtingsproblematiek en andere schadelijke gevolgen van weeshuistoerisme in Afrikaanse landen en haar campagne om dit tegen te gaan.
  • Achter de schermen bij de IND – Maja Hertoghs over de intimiteit en het wantrouwen van de Nederlandse asielprocedure. Hoe gaat die procedure – die altijd achter gesloten deuren plaatsvindt – eigenlijk in z’n werk en wie ‘verdient’ het om in Nederland blijven?
  • Van wie is de straat? Minicollege door stadssocioloog Linda Zuijderwijk over het sisverbod.
  • Een kijkje in de keuken bij kartels – Zijn de sociale structuren van kartels te vergelijken met die van bedrijven die wel daglicht verdragen? En hoe groot is het belang van wederzijds vertrouwen eigenlijk? Jelle Jaspers schreef er een proefschrift over!

En livemuziek van The Funky Four

Datum: Dinsdag 24 maart
Tijd: 20.30 – 21.45 uur (inloop met livemuziek vanaf 20.00 uur)
Locatie: Theater Rotterdam locatie Schouwburg
Toegang: Gratis, reserveren aanbevolen

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.