• Voor wie juichen we eigenlijk? – historicus Gijsbert Oonk over nationalisme en identiteit binnen sport, voetballers met een dubbel paspoort en hoe migrant-sporters vaak letterlijk gevangen zitten tussen twee werelden.
  • Hoe moeten we de chaos in Syrië begrijpen? – Politicoloog en Midden-Oostendeskundige Ward Vloeberghs over de hoofdrolspelers (en hun motieven) op het drukste slagveld ter wereld.
  • Heeft Rotterdam de jeugdzorg wel op orde? – minicollege door Annemiek Harder (hoogleraar Ortho- en Gezinspedagogiek) over de effectiviteit van opvang, beleid en interventies.
  • Gratis geld voor iedereen? – Econoom Bas Jacobs over het omstreden plan van minister van financiën Wopke Hoekstra om met geleend geld tot wel honderd miljard in de Nederlandse economie te pompen. Is de negatieve rente die dit mede mogelijk maakt niet te mooi om waar te zijn?

Met livemuziek van jazzduo Méleaux.

 

Meer informatie
Datum: Dinsdag 19 november 2019
Tijd:20.30 uur Inloop met livemuziek: 20.00 uur
Locatie: Theater Rotterdam locatie Schouwburg
Moderatie:  Geert Maarse

Ticket informatie 
Toegang: gratis

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.