Table Talk is een open gesprek tussen studenten rond een actueel thema. Deze editie gaat over tradities in onze huidige tijd, de rituelen die we lief hebben en de manier waarop zij tegelijkertijd anderen kunnen buitensluiten. Kunnen feestdagen en rituelen veranderen met de jaren? Zouden er globale tradities kunnen bestaan? En welke tradities zijn belangrijk voor jou?

Op 5 december staat Nederland in het teken van Sinterklaas, een van de meest gevierde en bediscussieerde feesten van Nederland. Veel landen kennen feesten en tradities die eens simpel en vanzelfsprekend leken, maar die nu worden bevraagd en ervaren als ouderwets of zelfs aanstootgevend. Hoe kunnen we omgaan met nationale tradities in een tijd waarin we met zeer diverse culturen en ervaringen te maken hebben? Moeten we deze tradities koesteren, beschermen en vieren in de traditionele vorm? Of kunnen tradities mee veranderen met de tijd?

Voor veel mensen zijn tradities en culturele gebruiken een belangrijk onderdeel van hun (nationale) identiteit. Mensen hebben liefdevolle herinneringen aan het vieren van bepaalde feesten en voelen zich mede daardoor verbonden met hun land of buren. Kunnen we deze verbinding en identificatie begrijpen, en tegelijkertijd rekening houden met de ander die zich er door buitengesloten voelt? Kunnen feestdagen, rituelen en gebruiken veranderen, of door verschillende groepen anders worden gevierd, en toch een traditie blijven? En wat betekent het dat sommige mensen zich meer verbonden voelen met bepaalde groepen aan de andere kant van de wereld dan met hun directe buren?

Wil je graag (open en respectvol) praten over dit onderwerp? Kom dan meepraten! Schrijf je nu in en ontvang verdere informatie over de mail. Meedoen is gratis en inclusief lunch, inschrijven is verplicht. Voertaal is Engels.

Table Talk
Heb je de behoefte om het gesprek aan te gaan met andere studenten over maatschappelijke ontwikkelingen, interessante thema’s of de actualiteit? Om ideeën en gedachtes te delen met andere studenten van verschillende disciplines en achtergronden? Studium Generale biedt met Table Talk een moment aan om te praten, discussiëren en/of te luisteren.

Elke sessie draait om een onderwerp waarover geen uitgebreide kennis nodig is. Het is een informeel moment om te praten over interessante en complexe thema’s.

De talks zijn in het Engels en worden gemodereerd door Camie Karstanje, programmamaker wetenschap voor Studium Generale en recent afgestudeerde aan de EUR (2015).

Meer informatie
Datum: woensdag 5 december 2018
Tijd: 12.30 – 13.30 uur (Inloop: 12.15u)
Locatie: Sanders L1-009, Woudestein campus
Ticket informatie
Toegang: gratis, reserveren is verplicht

Meld je aan! | Facebook event