Table Talk is een open gesprek tussen studenten rond een actueel thema. Deze editie gaat over Botox bars, designerbaby’s en onsterfelijkheid. Hoe ver moeten we gaan in het “repareren” van de mensheid? Zou jij duizend jaar willen leven? En zien we in de toekomst onze lichamen als hardware waar aan gesleuteld kan worden, of is dit al het geval?

Technologie zoekt de grens op van wat het betekent om mens te zijn. Het leven in de (nabije) toekomst zou er nog wel eens heel anders uit kunnen zien met de komst van allerlei technologieën die zich focussen op de maakbaarheid van de mens. Zie jij je lichaam al als een stukje hardware, altijd op zoek naar de volgende verbetering? Hoe ver zou jij gaan om altijd gezond te blijven? En zullen we ons dan op een andere manier gaan gedragen, voelen of eruit zien?

Wanneer we het hebben over het sleutelen aan de mensheid, denken we al snel aan artificiële intelligentie, humanoids of het bewerken van DNA. Maar mensen hebben altijd enthousiast hun uiterlijk, levensloop of vaardigheden aangepast. Zelfs in de breed geaccepteerde tatoeages kun je een bepaalde bereidheid zien om onszelf te veranderen. Van plastische chirurgie, mentale oefeningen en het nemen van medicatie of supplementen; het lijkt relatief gemakkelijk om een betere – of andere – versie van jezelf te worden. Ben jij bereid om dit nieuwe pad van de maakbare mens te bewandelen? Maken de natuurlijke grenzen van dood en verderf ons menselijk, of juist de eeuwige hang naar techniek en verandering? Een rondetafelgesprek over lichamen en machines, het natuurlijke leven, en mens versus post-mens.

Wil je graag praten over dit onderwerp? Kom dan meepraten! Meedoen is gratis, inschrijven is verplicht. Voertaal is Engels.

Table Talk
Heb je de behoefte om het gesprek aan te gaan met andere studenten over maatschappelijke ontwikkelingen, interessante thema’s of de actualiteit? Om ideeën en gedachtes te delen met andere studenten van verschillende disciplines en achtergronden? Studium Generale biedt met Table Talk een moment aan om te praten, discussiëren en/of te luisteren.

Elke sessie draait om een onderwerp waarover geen uitgebreide kennis nodig is. Het is een informeel moment om te praten over interessante en complexe thema’s.

De talks zijn in het Engels en worden gemodereerd door Camie Karstanje, programmamaker wetenschap voor Studium Generale en recent afgestudeerde aan de EUR (2015).

Meer informatie
Datum: woensdag 17 april 2019
Tijd: 16.00 – 17.00 uur (Inloop: 15.45u)
Locatie: Sanders L1-11, Woudestein campus

Ticket informatie
Toegang
: gratis, reserveren is verplicht

Meld je aan! | Facebook event