Professor Simon Bush is kritisch over de conclusies die in de documentaire worden getrokken. Hoewel deze terecht een aantal misstanden in de visserij aan het licht brengt, haalt het de schijnwerpers van het werkelijke probleem. Daarbij zou sommige informatie achterhaald zijn of zelfs ronduit onjuist. In deze lezing stelt professor Bush een alternatieve oplossing voor om de oceanen te redden. Bovendien zal hij een genuanceerdere blik werpen op de visserij in zijn geheel en antwoord geven op de vraag: is duurzaam vissen eigenlijk wel mogelijk?

Het onderzoek van professor Simon Bush (professor en voorzitter van de Environmental Policy Group aan Wageningen University) richt zich op het ontwerpen van beleidsregels voor duurzame visserij. Momenteel onderzoekt hij de pangasius- en garnalenaquacultuur in Zuidoost-Azië, en tonijnvisserij in de Koraaldriehoek en het westelijk deel van de Stille Oceaan.

Ben je benieuwd geworden naar de documentaire? Op dinsdag 19 oktober vertoont de Sustainability Hub Seaspiracy als voorproefje op deze lezing. Maar je hoeft ‘m natuurlijk niet gezien te hebben om de lezing te kunnen volgen.

Meer informatie:

  • Datum: Woensdag 20 oktober
  • Tijd: 16:30 – 18:00 uur (inloop 16:00 uur)
  • Locatie: Erasmus Paviljoen
  • Moderatie: Lenya Slierendrecht
  • Toegang: gratis, reserveren aanbevolen via onze ticketshop

 

COVID check
Voor dit programma vragen we alle bezoekers vriendelijk een coronatoegangsbewijs bij de ingang te tonen met de CoronaCheck-app. Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen op de Erasmus Universiteit.

Deze lezing wordt georganiseerd door Studium Generale en de Sustainability Hub.