Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek. Op dinsdag 30 januari, tijdens de speciale Engelstalige IFFR-editie, draait alles om film.

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Op dinsdag 30 januari 2018 in Theater Rotterdam, staan o.a. op het programma:

  • Filosoof Robin van den Akker over metamodernisme, de nieuwe stroming in de filosofie, uitgelegd aan de hand van film.
  • De wetenschap achter Wonder Woman, Spider-Man en Wolverine: wetenschappers Etienne F. Augé (EUR) en Barry Fitzgerald (TU Delft) over het hoe en waarom van superhelden.
  • Met zijn onderzoek naar hersenactiviteit kan Alexander Genevsky (Stanford University, RSM) veel beter het crowdfunding-succes van films voorspellen dan via bijvoorbeeld enquêtes. Maar hoe ziet die begeerte er uit op de fMRI-scan?
  • Onze fascinatie voor ‘foute’ celebs – zoals Tonya Harding of Tom Cruise – verklaard door mediawetenschapper Simone Driessen.

En livemuziek door Job Greuter, die op zijn vleugel een eigenzinnige interpretatie van klassieke soundtracks ten gehore brengt.

Datum:  Dinsdag 30 januari 2018
Tijd: 20.30 – 21.45 uur (inloop met livemuziek vanaf 20.00 uur)
Locatie: Theater Rotterdam, foyer Rotterdamse Schouwburg
Entree: Toegang gratis, reserveren mogelijk.

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met International Film Festival Rotterdam, Vers Beton en de Rotterdamse Schouwburg. Presentatie: Geert Maarse.