Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek.

Op dinsdag 11 december o.a.: hoogleraar industriële ecologie Arnold Tukker legt uit hoe we in 2019 eindelijk duurzaam worden.

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Op dinsdag 11 december 2018 in Theater Rotterdam, staan o.a. op het programma:

  • Een doorbraak in het kankeronderzoek? – Oncoloog Arjen Joosse over de Nobelprijs voor de Geneeskunde, die deze maand uitgereikt wordt aan de Amerikaan James Allison en de Japanner Tasuku Honjo voor hun werk op het gebied van immuuntherapie. Wat betekend dit voor de patiënten in zijn behandelkamer?
  • Hoe worden we in 2019 wel duurzaam? – Jurist Liesbeth Enneking en industrieel ecoloog Arnold Tukker stippelen de route uit naar een sweatshop-vrije wereld, belastingen op CO2-opslag en een echte – hoognodige – systeemverandering.
  • Hoe kan Rotterdam het beste reageren op de ‘depressie-epidemie’? – Mini-stadscollege door filosoof Bert van den Bergh i.s.m. Vers Beton.

Livemuziek van Sophia Schutte

Dinsdag 11 december 2018 | 20.30 – 21.45 uur (inloop met livemuziek vanaf 20.00 uur) | Theater Rotterdam – Foyer Rotterdamse Schouwburg| Toegang gratis, reserveren mogelijk via deze link

Meer informatie
Datum: din. 11 dec. 2018
Tijd: (Inloop:) 20.00 u
Locatie: Theater Rotterdam – Foyer Rotterdamse Schouwburg
Moderatie:  Geert Maarse
Ticket informatie
Toegang: gratis
Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton, Erasmus Magazine en Theater Rotterdam. Mede mogelijk gemaakt door Erasmus Trustfonds.

Meld je aan! | Facebook event