Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek.

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Op dinsdag 1 mei 2018 in Theater Rotterdam, staan o.a. op het programma:

  • Hoe ongezond is opgroeien in Rotterdam? – Hanan El Marroun over de invloed van fijnstof op de ontwikkeling van kinderhersenen. Dat fijnstof schadelijk is voor de luchtwegen, was al bekend. Maar nu blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC dat fijne deeltjes al voor de geboorte kunnen bijdragen aan latere gedragsproblemen, zoals verslaving en ADHD.
  • Acrobatiek duo No Nonsense en EMC-onderzoeker Mesut Savas met een interactief optreden over het stresshormoon cortisol bij circusartiesten en andere topsporters.
  • De depressie-epidemie – Filosoof Bert van den Bergh geeft in zijn nieuwe boek De gestolen stoornis een cultuurfilosofische analyse van onze somberheid.
  • Waarom herdenkt Rotterdam wel het bombardement groots en niet de Jodenvervolging? – Minicollege door historicus Susan Hogervorst over de stad die jaarlijks op 14 mei stilstaat bij het bombardement, maar wel gewoon wil doorwinkelen tijdens de dodenherdenking.

En natuurlijk livemuziek door ISS-student Cathy Wilcock.

Meer informatie:
Datum:
 dinsdag 1 mei 2018
Tijd: 20.30 – 21.45 uur (inloop met livemuziek vanaf 20.00 uur)
Locatie: Foyer Theater Rotterdam (locatie Schouwburg)

Toegang: Gratis, reserveren aanbevolen.

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.