De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Met deze editie op het programma:

  • Moeten pensioenfondsen meer in wapens investeren? Onno Steenbeek (hoogleraar Risicobeheer van Pensioenfondsen) over het morele kompas van het grote geld. Moet er meer geld naar wapens? Minder naar fossiel? En welke rol hebben institutionele beleggers eigenlijk in het creëren van een betere wereld?
  • Is je telefoon de baas, of jij? Daantje Derks (hoogleraar Technology Facilitated Work-Life Integration) over hoe de alomtegenwoordigheid van de smartphone heeft geleid tot een vervaging van de grens tussen werk en privé. Hoe zorgen we dat we hier niet aan ten onder gaan, maar vooral de voordelen van technologie kunnen benutten?
  • Waarom zijn we zo geobsedeerd door superhelden? Etienne Augé (docent Erasmus School of History, Culture, and Communication) en Barry Fitzgerald (TU Eindhoven) schreven het boek Superheroes waarin ze op zoek gaan naar de verklaringen voor de populariteit van het grootste filmgenre van dit moment. Zijn superhelden een spiegeling van de maatschappij?
  • Moet bij een medisch of verkeersongeluk het contact tussen slachtoffer en veroorzaker makkelijker worden gemaakt? Minicollege door Femke Ruitenbeek-Bart (Erasmus School of Law) over haar promotieonderzoek naar hoe veroorzakers ongelukken ervaren. Kan contact beide partijen helpen in het verwerkingsproces?
  • Met muziek van de Erasmus Music Association

Kun je niet wachten tot de volgende editie? Kijk of luister vorige edities terug via YouTube of Spotify!

Datum: Dinsdag 9 april 2024
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg (schouwburgplein 25, Rotterdam)
Moderatie: Geert Maarse
Toegang: gratis

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale en Theater Rotterdam.