De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Met deze editie op het programma:

  • Hoe word je een huurmoordenaar? Criminoloog Robby Roks sprak verdachten en veroordeelden om in kaart te brengen hoe zij betrokken raakten bij een liquidatie. Worden daders steeds jonger? Verhardt de criminaliteit? En wat is toch de aantrekkingskracht van dit gewelddadige leven?
  • Is armoede op te lossen? Meer dan 800 duizend Nederlanders, onder wie ongeveer 200 duizend kinderen, leven onder de armoedegrens. Zonder extra maatregelen, becijferde de Commissie Sociaal Minimum afgelopen jaar, neemt dat aantal de komende tijd flink toeGodfried Engbersen, hoogleraar sociologie en voorzitter van de commissie, schetst wat ons te doen staat.
  • Kunnen we het glazen plafond doorbreken met goede menstruele gezondheid op de werkplek of is menstruatieverlof juist helemaal geen oplossing voor arbeidsongelijkheid? Een (Engelstalig) minicollege door Maria Carmen Punzi.
  • Moet de zorg in een alsmaar vergrijzende samenleving nog efficiënter worden? Françoise Johansen stelt dat het belangrijk is om onze focus te verleggen van ziektebestrijding naar algehele gezondheid en preventie om de zorg in de toekomst toegankelijk te houden. Maar hoe kunnen we dat doen?
  • En een optreden door de Erasmus Music Association.

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.

Kun je niet wachten tot de volgende editie? Kijk of luister vorige edities terug via YouTube of Spotify!

Meer informatie
Datum: Dinsdag 13 februari 2024
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg (schouwburgplein 25, Rotterdam)
Moderatie: Geert Maarse
Toegang: gratis

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale en Theater Rotterdam.