De Students Against Corona Awards is een wedstrijd die initiatieven van Nederlandse studenten gericht op het oplossen van de problematiek rondom de coronacrisis ondersteunt en verbindt.

Deelnemers worden in twee weken klaargestoomd om hun idee vorm te geven, te pitchen en te realiseren. Hierbij bundelen studentenondernemings-hubs vanuit heel Nederland hun krachten om deelnemende studenten te helpen bij het vormgeven van oplossingen voor de grootste crisis van onze generatie. De winnende initiatieven worden actief ondersteund in het waarmaken van de plannen met maximale impact!

Ben jij student en wil je je inzetten tegen de corona crisis? Meld je dan aan voor de Students Against Corona Awards! Deelname staat open voor iedere student van een Nederlandse universiteit, alleen, in een team en met of zonder idee.

Bent u professional? Draag met uw netwerk of kennis bij aan de ondernemende kracht van studenten tegen de coronacrisis en wordt een partner of coach van de eerste, en hopelijk laatste, Student Against Corona Awards!

Contact:
Sophia Hummelman: 0031 653299267
Bob van der Meulen: 0031 645945442

Organisatie

De organiserende kern bestaat uit de Nederlandse koepelorganisatie voor studentondernemerschap: Dutch Students for Entrepreneurship, UtrechtInc Students, Erasmus Centre for Entrepreneurship students en Kick-off Eindhoven, en wordt ondersteund door in totaal twaalf lokale studentenondernemerschapscentra verspreid over twaalf studentensteden.

In een week tijd heeft het initiatief een prijzenpot van 7000 euro opgehaald. Maar deze studenteninitiatieven hebben aandacht, kennis, netwerk en financiering nodig om hun plannen te realiseren. De organisatie is dan ook op zoek naar professionals of organisaties met kennis en netwerk die studenteninitiatieven tegen coronaproblematiek willen ondersteunen.

In twee weken tijd is de organisatie in een stroomversnelling gegaan. Het team bestaande uit vijf bestuursleden van lokale studenten startup hubs is inmiddels uitgegroeid tot een team van twaalf na een fusie met de 24 Hour Business Game in Rotterdam.

In deze tijd staan creatieve studenten op die verantwoordelijkheid nemen. Wij zien ze, geven ze het verdiende podium en maken ze klaar voor de volgende stap.