Tijdens Science Hotel gaan wetenschappers van de Erasmus Universiteit Rotterdam en kunstenaars uit de stad in gesprek met het publiek.

In het Nhow hotel vertellen zij over hun projecten en vragen ze het publiek hun vragen en ideeën te delen. Wetenschap maak je samen, is het uitgangspunt, met de stad als verbinding. Een interactieve avond dus, met spannende ontmoetingen tussen de wetenschap en de stad.

Op vrijdagavond 27 september organiseert de Erasmus Universiteit Rotterdam ‘Science Hotel’, een festival vol wetenschap, muziek en kunst. Onder het lustrummotto ‘Science Meets City’ kan iedereen in gesprek gaan met wetenschappers en kennismaken met de universiteit. Ontdek hoe de onderzoekers op nieuwe ideeën gebracht worden door de stad en denk mee!

Interactief programma
Op het programma van Science Hotel staan minicolleges, workshops, experimenten, tests, demonstraties en rondleidingen. Zo krijgen bezoekers een indruk van onderzoek uit allerlei verschillende disciplines, van de sociologie tot de geneeskunde. Elk programmaonderdeel heeft een link met de stad – of het nu gaat over de gaatjes in de tanden van kinderen, dating apps, ontsnapte slangen of wat je hebt aan science fiction voor de stad.

Voor iedereen
Iedereen is welkom bij Science Hotel: bewoners uit stad en regio, familie en vrienden van medewerkers en natuurlijk studenten en hun familie en vrienden.

Organisatie
De Erasmus Universiteit Rotterdam organiseert Science Hotel en Science Open in samenwerking met het Centrum Beeldende Kunst, Arminius, Codarts, Willem de Kooning Academie, het Nhow Hotel en de Europese Unie.

Meer informatie
Lustrum: Science Meets City. Dit jaar vieren we het 21ste lustrum van de Erasmus Universiteit Rotterdam, met als thema ‘Science meets city’. Tijdens dit lustrumjaar vinden er vele evenementen plaats, waarbij onderzoekers, stadsbewoners en Rotterdamse organisaties elkaar zullen ontmoeten.

Ik ben erbij!