Wat doet dans bijvoorbeeld met het brein van kinderen en hoe belangrijk is dansen bij aandoeningen van het centraal zenuwstelsel? Na een succesvolle eerste editie in 2020 i.s.m. Het Nationale Ballet, is het nu de eer aan Scapino Ballet voor een Rotterdamse editie. Een onvergetelijke avond boordevol live dansoptredens en waardevolle en verrassende wetenschappelijke inzichten.

Erik Scherder is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit en hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Scherder doet veel onderzoek naar de invloed van beweging op het brein en deelt deze kennis met een groot publiek, o.a. via landelijke TV programma’s. Cuna Knegt is arts en onderzoeker en focust zich na jarenlange klinische werkervaring o.a. op dans- en muziekgeneeskunde en het effect van dans op ons functioneren. Beide wetenschappers hebben een missie om iedereen aan het dansen te krijgen.

Scapino Ballet Rotterdam besteedt door middel van verschillende (educatie)programma’s veel aandacht aan de maatschappelijke waarde van dans en de positieve effecten ervan op het lichaam.

Meer informatie:

  • Datum: Vrijdag 3 juni 2022
  • Tijd: 20.00 – 22.00
  • Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburgplein 25

Ticket informatie
Alleen EUR-Studenten: €10,00
Let op: De bij inschrijving ontvang je ‘Stager-tickets’. Dit zijn niet de echte tickets voor het concert. Deze worden voor aanvang van de voorstelling toegestuurd. Je ontvangt hier later bericht over. Zorg dat wij je goede emailadres hebben zodat we je kunnen berichten.