Het Rotterdams Studentenorkest is terug en presenteert een winterconcert met een Italiaanse opera, een romantisch fluitconcert en Schuberts bekende Onvoltooide Symfonie! Het orkest wordt vergezeld door solist Federico Altare.

De vreugdevolle en speelse melodieën van Rossini’s meest bekende ouverture Il barbiere di Siviglia brengen de Italiaanse komische opera op het podium van het Paviljoen. Met deze levendige klanken heet het orkest iedereen welkom na een lange periode van stilte.

Het orkest voelt zich vereerd door de samenwerking met de getalenteerde Italiaanse fluitist Federico Altare voor het tweede stuk van de avond. Samen hebben de solist en het orkest gezocht naar de mooiste manier om de virtuoze en gelukzalige momenten uit Reineckes romantische Fluitconcert in D majeur te delen met het publiek.

Om de avond af te sluiten, heeft het orkest gekozen voor Schuberts Onvoltooide Symfonie. Deze twee prachtige delen van de nooit-afgemaakte symfonie vullen de zaal met onvergetelijke klanken, die ieder laten beseffen dat ‘even if a piece of music finished, the music never ends’.

Repertoire:
•    Gioachino Rossini: Ouverture Il barbiere di Siviglia
•    Carl Reinecke: Fluitconcert in D majeur
•    Franz Schubert: Symfonie nr. 8 (De onvoltooide)
Solist (dwarsfluit): Federico Altare
Dirigent: Coen Huisman

Meer informatie over het RSO:
Het RSO is een symfonieorkest voor studenten uit Rotterdam en omstreken. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie:

  • Datum: Donderdag 9 december 2021
  • Tijd: 20.00 – 22.00 uur
  • Locatie: Online

Georganiseerd door Studium Generale en het Rotterdams Studenten Orkest

Bekijk de livestream op de website van het RSO!