Hoe kun je de koude wintermaanden beter door komen dan met de warme diepe klanken van een contrabas? Dit Winterconcert zal het Rotterdams Studenten Orkest het Concerto No. 2 van Bottesini samen met getalenteerd contrabas-solist Catharina Feyen ten gehore brengen. Catharina Feyen (21 jaar) begon haar studie aan het Codarts Conservatorium in 2018 en heeft sindsdien opgetreden met het Nederlands Jeugdorkest, bij het Pacific Music Festival en met haar eigen Armonioso kwartet.

Het orkest speelt ook Beethoven’s Eerste Symfonie, die net als Bottesini geschreven werd tijdens de Romantiek. De symfonie werd gemaakt rond 1800 en doet eer aan Mozart, maar ook Haydn, die Beethoven voor vele jaren les had gegeven. Beethoven’s Eerste Symfonie staat bekend als het meest traditionele werk van deze allerminst traditionele componist.

Tot slot wordt de avond afgesloten met een wereldpremière van In de Blauwe nacht door modern componist Reza Namavar. In dit stuk heeft hij geprobeerd om de Evolutietheorie te vertalen in muziek. Je zal horen hoe moleculen ontstaan, cellen delen en vervormen, dieren die zwemmen en kruipen. Zo neemt het Rotterdams Studenten Orkest je echt mee in muzikale reis door de tijd.

Repertoire:
Beethoven – Symfonie 1
Bottesini – Concerto No. 2 met solist Catharina Feyen
Reza Namavar – In de Blauwe Nacht
Dirigent: Coen Huisman

Meer informatie over het RSO:
Het RSO is een symfonieorkest voor studenten uit Rotterdam en omstreken. Zie voor meer informatie: http://www.nu-rso.nl/?lang=nl

Meer informatie
Datum: Vrijdag 6 december 2019
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Erasmus Paviljoen

Ticket informatie
Studenten: € 6,00
Overige bezoekers: € 8,00

Georganiseerd door het Rotterdams Studenten Orkest ism Studium Generale