Ernest van der Kwast zal de avond starten met een warme ode aan de breiende oma’s Joke Groot en Cisca Tuinder van Granny’s Finest. Vervolgens gaat hij in gesprek met journalist Mark Hoogstad en politiek columnist Marianne van den Anker (tevens oud veiligheidswethouder voor Leefbaar Rotterdam) over de naderende gemeenteraadsverkiezingen. De strijd in Rotterdam – het epicentrum van de lokale verkiezingen – is inmiddels losgebarsten, met veelbesproken partijen als PVV en DENK. De twee gasten geven met hun kritische blik helderheid in het lokale politieke landschap.

Sjarel Ex, directeur van Museum Boijmans Van Beuningen schuift aan om te vertellen over de drie tot vierjarige verbouwing en sluiting van het museum. Vanwege asbest in het gebouw en achterstallig onderhoud is een sanering vanaf 2019 noodzakelijk. Dat betekent dat de collectie elders in de stad zal worden getoond, maar waar? En hoe zit het dan met de opening van het nieuwe Depot?

Kees Moeliker van Natuurhistorisch Museum Rotterdam komt het minihoorcollege geven. De Rotterdamse band Bonne Aparte, één van de meest brute en grensverleggende bands uit de lage landen, geeft een voorproefje van hun tweede album SCALPS.

Tickets te koop via bit.ly/2rslzjI