Het eerste publiek toegankelijke kunstdepot, ontworpen door architectenbureau MVRDV, is uniek in de wereld en staat naast Museum Boijmans Van Beuningen in het Museumpark in Rotterdam. Nergens ter wereld bestaat een dergelijk werkgebouw, waar naast het openbaar maken van de museumcollectie, een blik achter de schermen van het museumwerk wordt gegeven, waar ook private collecties en bedrijfscollecties in zijn ondergebracht. Het gebouw en de inrichting van de buitenruimte maken het tot een nieuw Rotterdams icoon.

Depot Boijmans Van Beuningen toont de gehele kunstcollectie en biedt bezoekers een kijkje achter de schermen van het museum. In het depot zijn veertien klimaat gecontroleerde compartimenten ingericht met rekken, stellingen en kasten voor alle verschillende kunstwerken. Er zijn depots voor schilderijen, metalen, voor organische en niet-organische materialen, zwartwit- en kleurenfotografie. In de depotruimtes worden luchtvochtigheid en temperatuur stabiel gehouden. Vanaf de omloop, de trappen en de lift kun je de kunstwerken van allerlei standpunten bekijken. Onder begeleiding van de gids krijgen we meer te zien van de mensen die in het Depot werken en bezoeken we ook een aantal ruimtes.

Deze rondleiding zal in het Engels worden gegeven en is alleen toegankelijk voor studenten van de Erasmus Universiteit. Na de rondleiding en workshop kun je tot sluitingstijd zelf rondlopen en nog meer foto’s nemen.

 

Datum: dinsdag 7 november
Tijd: 13.00-14.30 (verzamelen 12.45u.) We kunnen alleen met de hele groep naar binnen, laatkomers kunnen niet meer mee!
Locatie: Depot Boijmans, Museumpark 24, Groepsingang links naast de hoofdingang
Toegang: € 5,- incl. rondleiding en workshop (alleen EUR-studenten)
Voertaal: Engels

Georganiseerd door Studium Generale