wetenschapcafe_event
Beeld door: eigen foto

Veel burgers zijn ontevreden met de politiek. De uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen heeft laten zien dat veel burgers weinig vertrouwen hebben in de politiek en hun steun uitspreken voor partijen die deze onvrede uiten. Onderzoek laat zien dat met name praktisch geschoolden ontevreden zijn met de politiek. Hoe kan dit worden begrepen? Kjell Noordzij zal spreken over zijn promotieonderzoek, waarin hij een nieuwe benadering heeft ontwikkeld voor het begrijpen van politieke onvrede onder praktisch geschoolden. Aan de hand van meerdere methoden toont zijn onderzoek aan dat veel praktisch geschoolden een afstand ervaren tot de leefwereld van menig politicus, wat samenhangt met hun politieke onvrede.

In zijn presentatie zal Kjell ingaan op zijn onderzoek en de aanleiding ervan, de uitkomsten, en bredere implicaties van zijn nieuwe benadering voor politieke onvrede.

Voor meer informatie kan je ook terecht op de website: www.wetenschapscafe.nl of via InstagramFacebookLinkedIn en Twitter.

Waar: Bar Blink (Wijnhaven 59)

Waneer: Maandag 24 April, 20:00

Prijs: Gratis

Meer informatie op de website van het wetenschapscafé.