Tijdens het Nederlands Studenten Kampioenschap Teamzeilen zal er op de Kralingse Plas gestreden worden, onder de noemer Teamzeilen Rotterdam. De organisatie is in handen van een hiervoor aangestelde commissie van de Rotterdamse Studenten Zeil Vereniging. 

Teamzeilen is een vorm van wedstrijdzeilen waarbij meerdere boten een team vormen en samen strijden tegen het andere team. Tegenwoordig wordt vaak in het 2K-format gevaren: elk team bestaat uit 2 kielboten. Dit format zal ook bij Teamzeilen Rotterdam worden gehanteerd. 

Tijdens Teamzeilen Rotterdam zullen studentenzeilverenigingen uit Nederland een team afvaardigen om te strijden voor de titel Nederlands Studenten Kampioen Teamzeilen!

Er kan gestreden worden in de goldfleet en silverfleet.

De silverfleet is een fleet waar 8 teams in valken met elkaar de strijd aangaan om zoveel mogelijk van het teamzeilen te leren. Overdag zal er veel gevaren worden en zeilclinics gegeven worden om alle in’s en out’s van teamzeilen te leren.

Een goldfleetteam bestaat uit acht personen en een silverfleetteam uit zes personen. Het inschrijfgeld per deelnemer is 75 euro en hiervoor ben je een heel weekend onder de pannen! Je leest het al, teamzeilen is een strijd, vandaar ons lustrumthema; “Strijdlust”!

Wederom wordt er weer een themafeest georganiseerd op de zaterdagavond. Het thema en verdere invulling van het feest zal nog bekend gemaakt worden op onze Facebook en Instagram pagina dus like de pagina om up to date te blijven!

Twijfel dus niet langer, verzamel je zeilmaten bij elkaar en ga begin mei de strijd aan! Inschrijven kan tot 12 april 00:00 via de volgende site: https://teamzeilen.rszv.nl/inschrijving/