Op 8 maart organiseert Studium Generale samen met Wikimedia Nederland en Dr. Laura Braden een schrijfmiddag in het kader van International Women’s Day. Het doel van deze dag is om zoveel mogelijk vrouwen, maar ook onderbelichtte onderwerpen zoals period poverty of medische condities van vrouwen, op Wikipedia te plaatsen, aan te vullen of te vertalen. Zo kunnen we met de kennis die we met z’n allen bezitten de Gender Gap verkleinen en tegelijkertijd nieuwe, interessante onderwerpen zichtbaar(der) maken die een groter publiek verdienen. Aan het eind van de middag kijken we samen feestelijk terug op alle geplaatste artikelen (als de dan geldende coronamaatregelen dit toelaten).

Wikimedia Nederland is de Nederlandse tak van de organisatie achter Wikipedia. Zij zetten zich in voor een wereld waarin iedereen vrije kennis kan delen met anderen. Op 8 maart zijn zij aanwezig om ons alles te vertellen over de werking van Wikipedia en te helpen met het schrijven van een goed encyclopedie-artikel. Je hoeft dus zelf geen volleerd Wikipediaan te zijn. Op de dag zelf zal er een lijst met onderwerpen en bronnen zijn die je kunt gebruiken om een artikel te schrijven of aan te vullen. Ook kun je meehelpen door artikelen te vertalen naar of vanuit je moedertaal. En eigen inbreng wordt natuurlijk ook gewaardeerd. Heb je een idee voor een onderwerp waar je over wilt schrijven?  Na je inschrijving ontvang je meer informatie over hoe je je dan kunt voorbereiden.

Aanmelden is noodzakelijk, voorkennis niet nodig. Schuif aan voor de introductie om 14.30u of 16.00u, of kom gewoon binnen wanneer je wilt! Neem je eigen laptop mee!

Meer informatie:

  • Datum: Dinsdag 8 Maart 2022
  • Tijd: 14.30 – 19.00 Inloop: 14:15
  • Locatie: Theil C2-2
  • Toegang: gratis

Georganiseerd door Studium Generale, Wikimedia Nederland, Erasmus Centre for Women and Organisations (ECWO) & Dr. Laura Braden.