Lucas de Man neemt je mee op een fascinerende trip langs zes Aziatische megasteden en zijn ontmoetingen met de millennials van Azië. 

In Meet the Millennials, neemt Lucas De Man je mee op een fascinerende trip: vliegensvlug reis je in zes weken door zes Aziatische megasteden. Tijdens de performance ontmoet je een opkomende generatie millennials in Tokyo, Seoul, Singapore, Shenzhen, Hong Kong and Taipei en ontdekt hoe zij, net als wij, een verschil willen maken in een complexe, snel veranderende en soms zelfs angstaanjagende, wereld.

Met op reis verzameld filmmateriaal, manga animaties en de meest onwaarschijnlijke ontmoetingen met kunstenaars, wetenschappers, sociaal activisten, studenten of professors vertelt Lucas De Man het verhaal van een taboe doorbrekende generatie. Want hoe combineer je moderne, controversiële vormen van liefde, vriendschap en seks met traditionele en veilige familiebanden? Hoe leef je in een toekomst die steeds dichterbij komt en waarin robots het dagelijks leven overnemen?

Meet the Millenials inspireert. Aziatische millennials brengen een hands on mentaliteit die haast niet te evenaren is. Denk overpopulatie, klimaatverandering, eenzaamheid, stress, artificial intelligence of onze Aziatische tijdgenoten hebben al een antwoord. Meet the Millenials is meer dan een verhaal, een reisverslag of een documentaire. Het is een ontdekkingstocht vol verbeeldingskracht die inzicht geeft in dé uitdagingen van nu. En die je kennis laat maken met een generatie die klaar is voor radicale verandering.

Over Lucas de Man:
Lucas de Man (1982) is een Belgische acteur en regisseur. In 2008 studeerde hij af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien werkt hij onophoudelijk aan een oeuvre van uiteenlopende (theater)projecten, voorstellingen, performances en installaties in binnen- en buitenland.

Lucas De Man is naast theatermaker bij Het Zuidelijk Toneel ook freelance regisseur, acteur en conceptontwikkelaar bij onder meer Frascati, Toneelgroep Amsterdam en zijn eigen Stichting Nieuwe Helden. Hij presenteert verschillende culturele programma’s, geeft lezingen en is af en toe gastdocent.

In al zijn projecten streeft Lucas De Man ernaar om de publieke ruimte geen anonieme consumptiemarktplaats te laten zijn, maar een plek van verbinding, verwondering, verstrooiing, verbazing, verwarring en zo uiteindelijk: ont-moeting. Ont-moeting, een moment van niet moeten, een moment waarin je als mens jezelf mag zijn; kwetsbaar, open, onwetend en krachtig.

Meer informatie
Datum: donderdag 2 mei 2019
Tijd: 20.00 – 21.45 uur (Inloop: 19.45u)
Locatie: Erasmus Paviljoen

Ticket informatie
Toegang
:
EUR- Studenten: € 5,-
EUR-medewerkers: € 7,50
Overige bezoekers: € 12,50

Koop je tickets! | Facebook event

Georganiseerd door Studium Generale

Kijk voor meer informatie op www.projecthelloasia.com