Ernest van der Kwast geeft in deze Masterclass tips en tricks over het schrijven van een kort verhaal aan de hand van Het wonder dat niet omvalt, waarin hij odes brengt aan kleurrijke Rotterdammers.

Houd je van schrijven? En wil je de kneepjes van het vak leren van een professional?
Auteur Ernest van der Kwast (bekend van o.a. Mama Tandoori, De IJsmakers en Het Wonder dat niet omvalt, vertelt in deze Masterclass in het kader van de Boekenweek, hoe zijn schrijfroutine eruit ziet en geeft tips hoe je het beste kunt beginnen met schrijven. Je kunt al je vragen stellen!

Uitgangspunt voor de Masterclass zijn de odes die Ernest van der Kwast schreef in Het wonder dat niet omvalt, waarin hij odes (lofzang of tekst waarin bewondering voor iemand wordt uitgedrukt) brengt aan kleurrijke Rotterdammers. Leer het hoe, wat en waar te beginnen als je een ‘ode’ schrijft.

Meer hierover:
Het wonder dat niet omvalt – Odes aan Rotterdammers
Al vijf jaar brengt Ernest van der Kwast odes aan mensen die kleur geven aan de stad. Van de glazenwasser van het grootste gebouw van Nederland, die drie maanden ouder is wanneer het laatste raam gelapt is en dan weer opnieuw begint, tot een paaldanseres in een nachtclub, die tijdens haar act naar de auteur kijkt zoals geen enkele vrouw ooit naar hem heeft gekeken. Ernest van der Kwast heeft oog voor de schoonheid van alledaagse levens en maakt van hun verhalen literatuur. Hij laat de lezer kennismaken met mensen die niet bekend zijn, maar wel betoveren: een taxichauffeur met het syndroom van Gilles de la Tourette, een vuurspuwer die het opneemt tegen een tank, een pianist die concerten geeft te midden van tweedehands wasmachines en stofzuigers.
Het wonder dat niet omvalt, is een boek vol menselijkheid en schitterende verhalen, die inspireren tot beter kijken en luisteren.

Biografie:
Ernest van der Kwast (1981) werd geboren in Bombay, India. Hij debuteerde met Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen. Hij brak door met zijn roman Mama Tandoori (2010). In 2012 verscheen de novelle Giovanna’s navel en in 2015 verscheen de roman De ijsmakers. In 2016 verscheen zijn laatste boek, Het wonder dat niet omvalt.

Meer informatie over Ernest van der Kwast en filmpjes waarin hij odes voorleest vind je hier!

Meer informatie
Datum: woensdag 27 maart 2019
Tijd: 20.00 – 21.30 uur
Locatie: Polakbuilding, 1-07, Campus Woudestein EUR

Ticket informatie
Studenten: € 3,50
Medewerkers: € 5,00
Overige bezoekers: € 17,50

Check hier het Facebook event!