Het onderzoeksteam van “Muziek als Medicijn” heeft de missie om muziek als nieuwe behandeling in de zorg introduceren, maar dat kan natuurlijk niet zonder dat daar wetenschappelijk bewijs voor is. Het team onderzoekt daarom wat het effect is als een patiënt voor- tijdens en na een operatie muziek luistert en ontdekte hierbij dat de patiënt significant minder pijnklachten, stress en angst heeft. Wie ontspannen een operatie ingaat komt er vaak ook beter weer uit. Kan muziek ingezet worden als medicijn en zo meer levens redden?

Dr. Markus Klimek is plaatsvervangend afdelingshoofd en opleider Anesthesiologie aan het Erasmus MC. Klimek is ook de researchcoördinator van “Muziek als Medicijn”. In zijn klinisch en wetenschappelijk werk staan comfort en veiligheid van de patiënt voorop.

Deze lezing is onderdeel van een drietal lunchlezingen op het Erasmus MC, georganiseerd door de Academiecommissie van de MFVR, em. prof. Gert-Jan Kleinrensink en Studium Generale, over moderne ontwikkelingen binnen de geneeskunde. Op 9 november spreekt Casper van Eijck over een toekomst zonder kanker en in december spreekt onder meer drs. Piet-Hein van Twisk over de toepassing van Virtual Reality in het ziekenhuis.

Meer informatie:

  • Datum: Woensdag 26 oktober 2022
  • Tijd: 12:30-13:30 uur
  • Locatie: Onderwijscentrum Erasmus MC, Collegezaal 2
  • Vrij toegankelijk, reserveren aanbevolen