Voor veel vormen van kanker is de overlevingskans nog altijd kritiek. Prof. dr. Casper van Eijk zet zich in om behandeling en medicatie effectief en betaalbaar te maken. Hoe begin je bij het verzinnen van nieuwe innovatieve technieken in de geneeskunde? In deze lunchlezing neemt prof. dr. Casper van Eijk je mee in zijn levenslange missie in het bestrijden van alvleesklierkanker.

 

Prof. dr. Casper van Eijk is hoogleraar Chirurgie met speciale aandacht voor aandoeningen van het pancreas aan het Erasmus MC. Kanker aan de alvleesklier is nog altijd vaak dodelijk. Met zijn stichting Support Casper wil hij daarom een remedie vinden tegen alvleesklierkanker. Ook is hij oud-clubarts van voetbalclub Feyenoord.

 

Deze lezing is onderdeel van een drietal lunchlezingen op het Erasmus MC over moderne ontwikkelingen binnen de geneeskunde. Op 26 oktober spreekt Markus Klimek (Muziek als Medicijn) over hoe muziek op de operatietafel meer levens kan redden en op 14 december komt onder meer Piet-Hein Twisk (Kaakchirurgie) aan het woord over de toepassingen van Virtual Reality in het ziekenhuis.

 

Datum: Woensdag 9 november 2022
Tijd: 12:00-13:00 uur
Locatie: Collegezaal 1, Onderwijscentrum Erasmus MC
Vrij toegankelijk, reserveren aanbevolen