Ervaar op een unieke manier de prachtige muziek van Einaudi, bekend van o.a. de film Intouchables: liggend rond een vleugel! Op deze manier ervaar je de muziek op een hele andere manier dan zittend en kijkend op een stoeltje. En in slaap vallen mag gewoon!

Jeroen van Veen speelt een programma met werken van de beroemde Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Zijn muziek werd onder meer bekend door zijn soundtracks in de film Intouchables (2011). Zijn minimalistisch aandoende muziek is nauw verwant aan popmuziek en begeeft zich daarmee op een bijzonder gebied.

Inmiddels heeft de muziek van Einaudi al vele harten gestolen en staat zijn muziek hoog in de hitlijsten. Jeroen van Veen speelt in de voorstelling The best of Einaudi zijn bekendste werken geschreven voor één piano. Ritmische en opzwepende muziek wordt afgewisseld met langzame rustgevende klanken om bij weg te dromen.

Een unieke ervaring die je een keer meegemaakt moet hebben.

Let op! Dit is een ligconcert, dus neem je matrasje, matje of zitzak mee.

Over The best of Einaudi schreef:
Klassieke Zaken: ‘Meesterlijk gespeelde trancemuziek.’

En over Einaudi: 
DWDD: ‘Hij heeft een eigen stijl die invloeden bevat van wereldmuziek, rock en elektronica.’

Meer informatie
Datum: donderdag 7 februari 2019
Tijd: 19.00 – 20.15 uur (Inloop: 18.30u)
Locatie: Erasmus Paviljoen

Ticket informatie
Toegang:
EUR- Studenten € 6,-
EUR-medewerkers: € 10,-
Overige bezoekers: € 35,-

Klik hier voor het andere ligconcert, later die avond, met in de spotlight: Canto Ostinato!

Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met Jeroen van Veen

Jeroen van Veen heeft meer dan honderdzestig cd’s opgenomen in binnen- en buitenland, in onder meer de Abbey Road Studio te Londen. Deze sterpianist heeft niet alleen alle pianowerken van Simeon ten Holt en Einaudi op de plaat gezet, ook nam hij alles op van Philip Glass, Yiruma, Michael Nyman, JacobTV, Yann Tiersen, Friedrich Nietzsche, Preisner en Arvo Pärt.

Klik hier voor het Facebook event!