Drugscriminelen maken steeds vaker gebruik van diensten van de bovenwereld om hun plannen te vorderen. Zo worden onder- en bovenwereld sterker en sterker met elkaar verstrengeld. Hoe gaat deze ‘ondermijning’, zoals dit heet, in zijn werk? In deze lezing bespreken criminologen Lieselot Bisschop en Karin van Wingerde wat ondermijning inhoudt en welke initiatieven werden opgezet in de aanpak ervan. Na afloop is er de mogelijkheid tot vragen.

  • Prof. dr. Lieselot Bisschop is hoogleraar Public and Private Interests (ESL). Haar onderzoek focust zich op verschillende aspecten van milieucriminaliteit, bedrijfscriminaliteit en georganiseerde criminaliteit. Ze deed onder meer onderzoek naar cocaïnehandel in de haven van Rotterdam, maar ook naar de ecologische effecten van criminaliteit.

  • Prof. dr. Karin van Wingerde is hoogleraar Corporate Crime and Governance (ESL). Haar onderzoek focust zich vooral op de aanpak van milieucriminaliteit, organisatiecriminaliteit en georganiseerde criminaliteit. Zij deed onder meer onderzoek naar illegale financiële stromen en de aanpak van witwassen.

Op het moment onderzoeken zij samen met collega’s van de Universiteit Maastricht (Prof. Hans Nelen en dr. Roland Moerland) de projecten van publieke en private organisaties gericht op de aanpak van ondermijning door drugscriminaliteit in Nederland. In deze lezing zullen zij op dit onderzoek ingaan om te illustreren wat ondermijning inhoudt en wat eraan gedaan kan worden.

Meer informatie:

  • Datum: Woensdag 26 Januari 2022
  • Tijd: 19.30 – 21.00 Inloop: 19.00
  • Locatie: Erasmus Paviljoen, Campus Woudestein & online livestream
  • Toegang: Gratis

Let op! In verband met kleine capaciteit, is dit programma alleen toegankelijk voor studenten op vertoon van de studentenkaart. Andere gasten zijn van harte uitgenodigd het programma te volgen via de livestream.