'De omwenteling, of de eeuw van de vrouw'

Betsy is geboren in 1922, het jaar waarin vrouwen voor het eerst kunnen stemmen. Toch tellen ze amper mee: ze krijgen minder loon, worden op hun trouwdag ontslagen en zijn bij wet handelingsonbekwaam.

Vanuit het perspectief van haar moeder, haar oudere zus en zichzelf vertelt Suzanna Jansen hoe vrouwen leefden binnen de marges van ondergeschiktheid en dienstbaarheid, en hoe de strijd verliep om te worden behandeld als gewoon mens. Gaandeweg ontdekt Betsy dat een vrouw ook naar een ander leven mag verlangen.

In haar persoonlijke, meeslepende stijl legt Suzanna Jansen in De omwenteling de anatomie bloot van de tergend trage, maar niet te stuiten omwenteling van de emancipatie. En ze toont dat de genderverhoudingen van onze tijd hierin hun wortels hebben.

Suzanna Jansen is schrijfster, verteller en dramaturg. Ze tekent de historie op via persoonlijke verhalen, omdat geschiedenis voor haar is opgebouwd uit de levens van individuen. Haar meeste bekende boek is de bestseller Het pauperparadijs (2008). In 2017 verscheen Ondanks de Zwaartekracht, in 2019 Wael: het verhaal van een jongen uit Syrië, dat ze samen met de hoofdpersoon schreef. Haar werk werd genomineerd voor verschillende prijzen.

Meer Informatie 

venement donderdag 20 oktober 20.00 uur

Inloop vanaf 19.30

Toegang vrij, ook voor niet-leden

Locatie: Senaatszaal, Erasmus Building (voorheen gebouw A, 1e verdieping)

Boekverkoop door boekhandel v/h Van Gennep, na afloop signeert de auteur.

Ticket informatie: 

Aanmelden via e-mail

Informatie:

Stuur ons een mailtje of bel 010 408 11 95.