Lezing in samenwerking met Boek & Meester

Reizen is voor Cees Nooteboom meer dan het overbruggen van grote afstanden, het is zijn manier van leven, en juist dat is het wat zijn verhalen zo boeiend en soms ook zo ontroerend maakt. De omweg naar Santiago (1992) is een van de mooiste reisboeken uit de Nederlandse literatuur.

Ook nu nog, op 86-jarige leeftijd, reist de auteur de wereld rond. Dit jaar verscheen de bundel Japan, een persoonlijk monument voor de kunst, de landschappen en inwoners. Japan is een onderdompeling in de schoonheid van nieuwe ontdekkingen en de onvermijdelijke vragen die hierdoor over het eigen bestaan worden opgeroepen.

Een jaar eerder verscheen Venetië, de leeuw, de stad en het water. De eeuwenoude stad, die zucht onder hedendaagse hordes toeristen, betoverd door de meester van het literaire reisverhaal.

 

Kaarten zijn uitsluitend te koop via: www.boekenmeester.nl

Leeskabinet-leden gaan met korting en betalen € 6 per kaartje

 

‘De landen die Cees Nooteboom beschrijft zouden zonder hem niet bestaan.’ Alberto Manguel

Cees Nooteboom (1933) wordt beschouwd als een van de belangrijkste Nederlandse schrijvers. Van zijn romans en reisverhalen verschenen vertalingen over de hele wereld. In 2003 kreeg hij de Oostenrijkse Staatsprijs voor Europese Literatuur, in 2004 de P.C. Hooftprijs, en in 2009 de Prijs der Nederlandse Letteren.

Entree:  Kaarten regulier € 11,00 per persoon

Kaarten Leeskabinet-leden € 6,00 per persoon

Kaarten zijn uitsluitend te koop via: www.boekenmeester.nl

https://www.eur.nl/evenementen/cees-nooteboom-reisverhalen-special-2019-12-09