Festivals

Er zijn een aantal grote festivals waar bekende dj’s en andere Nederlandse artiesten zullen optreden.

Kingsland Festival is het grootste ééndaagse dance festival van Nederland en het grootste festival op Koningsdag, en zal dit jaar in Rotterdam georganiseerd worden. Het Kingsland festival vindt plaats in de Ahoy Rotterdam van 12.00 tot 23.00. Tickets en meer informatie.

Het Kroon festival is georganiseerd door studenten, met verschillende podia, foodtrucks en een chill area. Op het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug, vanaf 13.00 tot 23.00. Tickets en meer informatie.

Het Kralingse Bos festival vindt, verrassend genoeg, plaats in het Kralingse Bos. Van 13.00 tot 23.00 zijn er optredens op verschillende stages. Tickets en meer informatie.

Het Code Oranje festival is een van de grootste Koningsdagfestivals in Rotterdam. Met onder andere Snollebollekes belooft ook dit een goed feestje te worden. Vanaf 12.00 tot 23.00 op het Stadhuisplein. Tickets en meer informatie.

Gratis evenementen

Naast de grote festivals, zijn er ook kleinere evenementen waar je gratis en voor niks Koningsdag kunt vieren.

De Koningskermis vindt plaats op het Lloyd Multiplein van 17 april tot 5 mei. Ook hier kun je dus op Koningsdag genieten van allerlei activiteiten. Meer informatie.

Tropical Kingsday is een gratis, kleiner festival met eten en tropical dance muziek. Tropical Kingsday vindt plaats op het Heemraadsplein van 10.00 tot 23.00. Meer informatie.

Containerbar Noord – Koningsdag bouwt een tijdelijke bar van zeecontainers op het Noordplein. Een drankje, burgers en muziek zorgen voor een relaxt evenement. Het evenement is van 13.00 tot 23.00 en toegang is gratis. Meer informatie.