Doe mee voor een week vol met het delen van inzichten, kennis en ervaringen, workshops, training en nog veel meer. Allemaal gericht op een integrale aanpak die een organisatie kan helpen transformeren naar een meer diverse, rechtvaardige, inclusieve, toegankelijke en uiteindelijk een meer plezierige organisatie voor iedereen.

De Erasmus Universiteit Rotterdam werkt al meer dan zeven jaar aan de fundamentele onderwerpen inclusie, diversiteit, gelijkheid en toegang. Het toegewijde en geïnstitutionaliseerde IDEA Center bestaat nu uit meer dan 20 specialisten die de institutionele en integrale aanpak van inclusie, diversiteit, gelijkheid en toegang ontwikkelen en uitvoeren. Het IDEA Center heeft een pioniersrol op zich genomen, nationaal en in Europa (via EU-projecten als UNIC – het IDEA Center is de coördinator voor dit project van postindustriële Europese steden – en IDEA-net – het helpen opzetten van IDEA-structuren aan universiteiten in Slovenië, Servië en Kroatië.), het verspreiden van hun kennis en expertise.

Programma
Tijdens de week zullen verschillende nationale en internationale sprekers – waaronder prof. Lina Gálvez Muñoz (Europees Parlement), Alfred Herrera (University of California, Los Angeles), prof. Eveline Crone (Erasmus Universiteit Rotterdam) en prof. Moniek Buijzen (Erasmus Universiteit Rotterdam) – samen met studenten en deelnemers praktische inzichten en kennis delen over onderwerpen als (academische) outreach, studentengagement, inclusief onderwijs, inclusief HR, inclusieve communicatie en monitoring & onderzoek.

Schema
Maandag 8 mei – Aanvang 15.00 uur – Kick-off, theatervoorstelling, borrel, diner
Dinsdag 9 mei – Officieel welkom, presentaties, workshops, training
Woensdag 10 mei – Workshops, training, excursies
Donderdag 11 mei – Einde 13.00 uur – Workshops, training, takeaways, jobshadowing

Meer informatie en registratie vind je hier.