Programma InScience 2018
InScience vertoont de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen, internationale topwetenschappers delen hun nieuwste inzichten en in een uitgebreid educatieprogramma voor het primair, voortgezet en hoger onderwijs komen filmkunst en wetenschap op inspirerende wijze samen.
Te gast zijn onder andere historicus en filosoof Philipp Blom over de gevolgen van kunstmatige intelligentie en klimaatverandering voor onze democratische samenleving, Max Welling (UvA) over de kracht van zelflerende systemen in combinatie met dataverwerking en Pim Haselager (Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour) over robotica en ethische dilemma’s.

Competitieprogramma
De beste films uit het hoofdprogramma van InScience dingen mee naar de NTR Audience Award. De competitiefilms worden eind september bekend gemaakt. Daarnaast kent InScience een Student Award.

Educatieprogramma
Voor het basis- en voortgezet onderwijs worden speciale wetenschapsfilms geselecteerd en ondersteunende lespakketten ontwikkeld. Ook voor het hoger onderwijs en MBO worden filmvoorstellingen georganiseerd. Tijdens de speciale opening van het juniorprogramma wordt de Klokhuis Wetenschapsprijs uitgereikt.

Mediapartner
De NTR heeft zich ook dit jaar als mediapartner verbonden aan InScience.