Samen met ESN-Rotterdam, nodigen we je uit voor onze maandelijkse filmavond in het Erasmus Paviljoen. Dit keer hebben we IES (Italian Erasmus Society) gevraagd ons een van de beste Italiaanse films te laten zien van de afgelopen jaren. We vertonen Il Capitale Umano (Engels ondertiteld) waarbij 2 families onlosmakelijk met elkaar verbonden worden, nadat er een fietser door een Jeep van de weg wordt gereden net voor Kerst.  

Meer info:
Eigenlijk is Il Capitale Umano een whodunit. Wie heeft die fietser aangereden op een donkere winteravond in Italië en is daarna gewoon doorgereden? Regisseur Paolo Virzì onthult ons de waarheid langzaam, in mooie hoofdstukken die elk in een iets andere stijl gefilmd zijn en gewijd aan één personage. Dat is een klassieke methode en Virzì beheerst die. Dit is al zijn twaalfde film. Terwijl je je blijft afvragen wat er nu precies gebeurd kan zijn, leer je de hoofdpersonages van dichtbij kennen. Zo slepen Virzì en het uitstekende acteursensemble je langzaam maar zeker het leven in van de totaal verschillende ‘hoofdverdachten’.

In de nesten
Dino Ossola (Fabrizio Bentivoglio), een naïeve makelaar met grootse dromen, is de eerste die we leren kennen. Hij zit stevig in de nesten op de avond van het ongeluk, want hij investeerde honderdduizenden euro’s in de riskante beursspeculaties van miljonair Giovanni Bernaschi (Fabrizio Gifuni) – met geleend geld.

Weet Bernaschi’s echtgenote misschien meer van het ongeluk? Carla (Valeria Bruni Tedeschi) is die avond huilend op een feest gezien. De volgende dag vraagt ze zich af hoe dronken haar zoon Massimiliano die avond was en hoe hij is thuisgekomen. Of Serena (Matilde Gioli), Dino’s dochter? Heeft zij Massimiliano soms gereden?

Meer informatie: 
Datum: woensdag 14 maart 2018
Tijd: 20.00 – 22.00u. Inloop: 19.30u
Locatie: Erasmus Paviljoen
Toegang:  € 3,50. Bestel je kaartjes!

Nieuwsgierig geworden? Bekijk vast de trailer.

 

Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met ESN Rotterdam en IES