Voorafgaand aan de film zal één van de programmeurs van IFFR iets vertellen over het komende festival dat plaatsvindt van 25 januari t/m 4 februari 2024.

Over de film: Aftersun

De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert de donkere kant van haar liefdevolle vader te begrijpen en die ook bij zichzelf terugziet.

Paul Mescal (Normal People, The Lost Daughter) ontving een Oscarnominatie voor zijn rol als Calum.

Aftersun is de allereerste speelfilm van de Schotse Charlotte Wells. Met het aangrijpende Aftersun bewijst ze zichzelf als filmmaker met een natuurlijk gevoel voor emotie en subtiliteit. Een gelaagd vakantiedrama dat de fragiliteit van een vader en dochter afwisselt met hartverwarmende scènes.

Filmmaker: Charlotte Wells

Cast: Paul Mescal, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall

Duur: 98 minuten

Taal: Engels, Engels ondertiteld

Meer informatie
Datum: 17 januari 2023
Tijd: 19.30 – 21.30 uur Inloop: 19.00u
Locatie: Erasmus Paviljoen

Ticket informatie
Toegang:
Studenten € 4,00
Medewerkers: € 7,00
Overige bezoekers: € 10,00

Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met ESN Rotterdam en International Film Festival Rotterdam (IFFR.com)