Tijdens How To Create Your Own ChatGPT zal dr. João Goncalves ons uitleggen hoe LLM’s zoals Chat-GPT in elkaar zitten. Deze modellen lijken alwetend, maar er zit meer achter dan je op het eerste gezicht zou denken. Als maker van het eigen Erasmian Language Model (ELM) van de universiteit weet hij precies wat er zich ‘onder de motorkap’ van deze technologieën afspeelt. Tijdens de workshop leer je dit ook begrijpen door te werken met ELM. Jouw bijdragen worden een onderdeel van het uiteindelijke model dat door onze universiteit gebruikt gaat worden!

Ervaring met LLM’s is geen vereiste, maar is natuurlijk wel welkom. Je hebt alleen een laptop of telefoon nodig om mee te doen!

João Gonçalves is assistent-professor bij de afdeling Media en Communicatie van de Erasmus School of History, Culture and Communication. Zijn onderzoek richt zich op de interactie tussen kunstmatige intelligentie, politiek en maatschappij.

ELM is bedoeld om ChatGPT van zijn positie in het onderwijs af te stoten door een werkbaar en beter alternatief te bieden. Een alternatief dat open source is, voortdurend getraind wordt met een kritisch socio-technologisch perspectief, privacy en arbeidspraktijken waarborgt en gebaseerd is op community-brede participatie.

Meer informatie
Datum: 6 Februari
Tijd: 16.00-17.30
Locatie: Polak 3-09