Reconstructieve urologie is een vorm van plastische chirurgie binnen de urologie in het Amsterdam UMC waar transgenderoperaties worden uitgevoerd. Op deze afdeling is dr. Garry Pigot werkzaam. Tijdens deze lunchlezing zal hij ingaan op hoe transgenderoperaties in zijn werk gaan en hoe belangrijk creativiteit en handvaardigheid daarbij is. Maar ook over andere reconstructieve operaties bij mannen zoals de hersteloperatie na sterilisatie, kromstand van de penis of het plaatsen van een sluitspierprothese bij incontinentie.

Dr. Garry Pigot is uroloog in het Amsterdam UMC en gespecialiseerd in de andrologie, reconstructieve urologie en genderchirurgie.

Deze lunchlezing is onderdeel van een reeks over seksualiteit en gender die wordt georganiseerd door de Academiecommissie van de Medische Faculteitsvereniging Rotterdam (MFVR), dr. Jos van der Geest en Studium Generale. Op 28 maart is Kelsey Billinghurst van Rutgers te gast om te spreken over bewust omgaan met seksualiteit in de zorg.

 

Meer informatie:

  • Datum: 21 Maart 2023
  • Tijd: 12.15 – 13.15
  • Locatie: Collegezaal 2, Onderwijscentrum Erasmus MC
  • Toegang: gratis

 

Georganiseerd door Studium Generale, de Academiecommissie van de Medische Faculteitsvereniging Rotterdam (MFVR) & dr. Jos van der Geest.