Doe mee op 31 mei tussen 15.00 en 16.30 uut met het zevende online evenement in onze Just Sustainability Transitions serie. Kom discussiëren met Julian Agyeman, Aniek Hebinck en anderen over hoe we rechtvaardige toekomstige voedselsystemen in onze steden kunnen organiseren.

Voor wie is dit event?

Dit evenement is voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema van rechtvaardige duurzaamheidstransities. Je hoeft zeker geen ‘voedseldeskundige’ te zijn. Je maakt kennis met duurzaamheid en rechtvaardigheid in het stedelijke voedseldomein en de mogelijkheden en problemen die dit biedt voor werk aan rechtvaardige duurzaamheidstransities.

Programma

Tijdens dit evenement zullen duurzame en rechtvaardige voedseltoekomst besproken worden vanuit het perspectief van meerdere organisaties, projecten en netwerken. We nodigen verschillende sprekers uit om kort enkele inzichten en ervaringen te delen, waaronder Julian Agyeman en Aniek Hebinck.

Na de lezingen is er ruimte voor vragen aan de sprekers via het beproefde chat storm format. In dit format nomineren deelnemers de vragen die zij graag door de sprekers besproken willen zien. Op deze manier bepalen de deelnemers over welke onderwerpen wordt gesproken en welke richting het gesprek uitgaat. Het laatste uur wordt er een  een wereldcafé over stedelijke voedseltoekomst georganiseerd: een uitgelezen kans om andere praktijkmensen, academici en (toevallige) foodies te ontmoeten en van elkaar te leren.

Registreer hier

Organisatoren

Dit evenement is een samenwerking tussen het Erasmus-initiatief Vital Cities & Citizens en het Dutch Research Institute for Transitions (DRIFT). Het maakt deel uit van DRIFT’s Food Futures Month. Gedurende de hele maand mei 2022 zal DRIFT de aandacht vestigen op de grote urgentie en het uitstekende werk dat over de hele wereld wordt gedaan voor transities naar rechtvaardige & duurzame voedsel- en landbouwsystemen, samen met partners zoals VCC & het Europese JPI Research Project SIRIUS.