Tijdens deze lezing plaatst dr. Peter Malcontent de huidige ontwikkelingen in de regio in hun historische context. Hoe zijn Israël en de Palestijnse gebieden ‘ontstaan’?  Waarom is er nog steeds geen oplossing voor het conflict? Wat is zionisme? En wie zijn Hamas? Een avond met historische context om de huidige situatie beter te begrijpen. Na de lezing zal Maha Abdallah een reactie geven, waarop er ruimte is voor vragen.

Peter Malcontent is Assistant Professor History of International Relations bij de Universiteit van Utrecht en een specialist op het gebied van de geschiedenis van mensenrechten en het Nederlandse buitenlandse beleid op dat gebied. In 2018 publiceerde hij het boek Een Open Zenuw. Nederland, Israël & Palestina. Als historisch expert verschijnt hij regelmatig in de Nederlandse media om het conflict tussen Israël en Palestina te contextualiseren.

Maha Abdallah is PhD-onderzoeker en Coördinator van het Law and Development Research Network de Universiteit Antwerpen. Ze heeft gewerkt voor verschillende humanitaire organisaties in de Westelijke Jordaanoever en in Egypte.

Het evenement wordt gemodereerd door Jeff Handmaker, Associate Professor Legal Sociology bij het International Institute of Social Studies, Erasmus Universiteit (Campus Den Haag).

Dit evenement is alleen toegankelijk voor studenten en medewerkers van Nederlandse universiteiten. Antisemitische, islamofobische, seksistische en racistische opmerkingen of persoonlijke aanvallen in plaats van inhoudelijk discussie, worden niet getolereerd. Neem je studenten- of medewerkerskaart, ticket en een vorm van legitimatie mee naar het evenement.

Datum: woensdag 15 november 2023
Tijd: deuren open: 19:30-21:00 uur (inloop 19:15 uur)
Locatie: Erasmus Paviljoen

Ticket informatie:
Toegang: Gratis (alleen for (phd)studenten and werknemers van Nederlandse universiteiten)

Georganiseerd by Studium Generale en Jeff Handmaker (ISS)