Tom Wilenski, een uitgerangeerde journalist, krijgt de opdracht om nog één reportage te schrijven; over een groep vrouwen die vluchtelingen redt op de Middellandse Zee. Eenmaal aan boord van hun naamloze schip bekruipt hem het gevoel dat hij in de val is gelokt.

De vrouwen menen dat hij foute meningen is toegedaan en willen hem kwijt, maar de Italiaanse kustwacht weigert het schip toegang tot de havens. Dan besluiten ze uit te varen voor een nieuwe reddingsmissie.

Voedsel en brandstof raken op, de euforie van de geredde mannen slaat om in wanhoop en als bij toverslag is zowel Sicilië als Malta uit de zee verdwenen. Tom vraagt zich af of hij het schip ooit nog levend zal verlaten.

Marente de Moor (1972) is vele malen onderscheiden voor haar romans en korte verhalen. In 2007 verscheen De overtreder, haar veelgeprezen debuutroman. De Nederlandse maagd (2014) werd bekroond met de Libris Literatuurprijs. Voor de roman Foon (2018) ontving ze de Jan Wolkersprijs en de F. Bordewijkprijs voor het beste Nederlandstalige prozaboek.

Meer Informatie

Type: Algemeen

Gesproken taal: Nederlands

Ticket Informatie: Toegang vrij, met ticket