Documentaire Optie 1:“This Changes Everything”

Klimaatveranderingen is een van de meest urgente uitdagingen van deze tijd. Deze documentaire probeert een nieuwe voorstelling te maken van het het klimaatdebat, door middel van de krachtige portrettering van verscheidene gemeenschappen over de hele wereld die elk terugvechten tegen het ongebreidelde kapitalisme – wat vaak ten koste gaat van Moeder Aarde. Het bouwt op naar het idee dat we de klimaatcrisis uiteindelijk kunnen aangrijpen om ons gefaalde economische systeem te transformeren naar iets wat radicaal beter is.

This_Changes_Everything_poster

Documentaire Optie 2: “Tomorrow”

De documentaire “Tomorrow” kiest voor een andere benadering in het debat omtrent duurzaamheid door verhalen te tonen van creatieve oplossingen van gemeenschappen die een duurzame en rechtvaardige manier van leven nastreven. Er wordt een zeer positief en bevestigend perspectief geschetst en er worden vijf thema’s besproken – landbouw, energie, economie, democratie en onderwijs. De documentaire toont de reis van haar coproducenten en co-regisseurs door permacultuur boerderijen, stedelijke landbouwprojecten, duurzame projecten van de gemeenschap, lokale currencies, creatieve scholen, ambitieuze recycling projecten, etc.

MV5BMjhmYjY3MjYtMWY1Ny00MjUzLTgyODktMzQwNmJlZDQ5YzA4XkEyXkFqcGdeQXVyMzMwODMxMTQ@._V1_

De deelname aan de filmavond is kosteloos en de vergoedingen voor de filmmakers zullen aangeboden worden door het VCC-initiatief.

Het event is online op Zoom en de film zal worden gekeken door het gebruik van een unieke link en wachtwoord, welke gedeeld kunnen worden tijdens het evenement.