Hoofdpersoon Cassie (Carey Mulligan) had ooit een veelbelovende toekomst als medicijnenstudente, tot een mysterieus incident haar leven omgooide. Sindsdien woont ze weer thuis en werkt ze als barista. Maar niets is nog het lijkt en “Revenge is Sweet!”

Met alle actuele #MeToo en Voice-schandalen laat deze satirische film goed zien hoe vastgeroest sommige ideeën zijn in de samenleving en hoe moeilijk het kan zijn om de strijd aan te gaan. Maar of we allemaal zo ver als Cassie moeten gaan?

Over de film:
Overdag is Cassie een charismatische jonge vrouw, maar ’s nachts struint ze elke nachtclub af waar ze zich stomdronken voordoet om zich te laten oppikken door Mr. Nice Guy. Deze zogenaamd bezorgde mannen willen haar wel veilig thuisbrengen, maar als blijkt dat ze daar toch een beloning voor verwachten, slaat Cassie toe. Tot op een dag een onverwachte ontmoeting haar de kans geeft om haar verleden recht te zetten.

Promising Young Woman is het regiedebuut van Emerald Fennell (producent en schrijfster van de populaire serie Killing Eve). De film won een Oscar voor Beste Scenario en meer dan honderd andere prijzen, waaronder de BAFTA voor Outstanding British Film of the Year.

Regie: Emerald Fennel
Cast: Carey Mulligan, Laverne Cox, Alison Brie, Bo Burnham, Clancy Brown
Jaar: 2020
Lengte: 113 minuten
Voertaal: Engels als ook Engels ondertiteld

Meer informatie:

  • Datum: woensdag 9 maart 2022
  • Tijd: 19.30-21.45 uur Inloop: 19.00u
  • Locatie: Aula, Erasmus Gebouw campus Woudestein
  • Toegang: € 4,-

Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met ESN Rotterdam.