Parasite - Official Trailer (2019) Bong Joon Ho Film Bron: www.youtube.com

Over de film: De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden. Wat begint als een tragikomedie slaat al gauw om in een thriller.

De film was de allereerste niet Engels gesproken film die de Oscar voor Beste film in de wacht sleepte in 2019. Daarnaast won hij ook de Oscar voor beste buitenlandse film, beste regisseur en nog 3 anderen.

Regie: Bong Joon Ho
Cast: Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, So-dam Park, Yeo-jeong Jo e.a.
Lengte: 130 minuten
Jaar: 2019
Taal: Koreaans, Engels ondertiteld
Speeltijden: 18.30u of 21.00u

Let op: Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn de vertoningen alleen toegankelijk voor EUR-studenten en/of medewerkers met hun erna-pas.

Meer informatie:

Datum: donderdag 16 september 2021
Tijd 1: 18.30 -20.40 uur Inloop: 18.15u
Tijd 2: 21.00 – 23.00 uur Inloop: 20.45u
Locatie: Erasmus Paviljoen
Toegang: € 4,-
Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn de vertoningen alleen toegankelijk voor EUR-studenten en/of medewerkers met hun ERNA-gegevens.

Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met ESN Rotterdam.