Little Women (2019), geregisseerd door Greta Gerwig en gebaseerd op het gelijknamige boek van Louisa May Alcott, is een nog altijd actueel en tijdloos verhaal over de zussen March. Centraal in deze film staat: zusterschap, liefde en feminisme. De ideale film om International Women’s Day mee af te sluiten.

Over de film:

De film volgt de zusjes March die opgroeien net buiten Concord, Massachusetts. Jo (Saoirse Ronan) is de hoofdpersoon, een vurige vrije geest die bekend staat om haar koppigheid. Meg (Emma Watson) is de oudste en meest nuchtere zus. Amy (Florence Pugh) is een enorm getalenteerde schilderes, brutaal en eerlijk, met een vleugje humor. Beth (Eliza Scanlen) is zachtaardig, bescheiden en kan opvallend goed piano spelen.

De relaties tussen de zussen zijn pittig, speels, soms competitief maar altijd liefdevol. Gerwig speelt mooi in op de unieke individualiteit van elk meisje en benadrukt hun sterke en zwakke punten. Het belangrijkste is dat geen van de meisjes ooit verloren gaat of zich tekortgedaan voelt. Gerwigs affectie voor Alcott’s roman en nog belangrijker voor deze personages is duidelijk zichtbaar in elk beeld. En hoewel Jo de hoofdrol speelt, behandelt Gerwig alle zussen als gelijken.

Regie: Greta Gerwig
Cast: o.a. Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Watson, Timothée Chalamet & Meryl Streep
Jaar: 2019
Lengte: 135 minuten
Voertaal: Engels gesproken

Meer informatie:

  • Datum: woensdag 8 maart 2023
  • Tijd: 19.00-21.20 uur (Inloop: 18.30u)
  • Locatie: Aula, Erasmus Gebouw, campus Woudestein
  • Toegang: € 4,-

Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met ESN Rotterdam.

Bron: youtu.be